• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Bezoek

Text

Laatste aanpassingen: 02/06/2020

Het bezoek aan onze patiënten is onder bepaalde voorwaarden weer toegestaan in de Europa Ziekenhuizen:

- Bezoeken zijn alleen toegestaan volgens het volgende schema: van 15.00 uur tot 19.00 uur op onze twee ziekenhuissites;
- Slechts één persoon per dag en per patiënt. Bezoekers kunnen van dag tot dag verschillen.;
- De duur van het bezoek is beperkt tot maximaal 30 minuten;
- Alleen asymptomatische bezoekers zijn toegestaan;
- Elke bezoeker moet de handen ontsmetten bij de ingang van het ziekenhuis en krijgt een masker om te dragen tot hij het ziekenhuis verlaat;
- Elke bezoeker moet de handen ontsmetten bij het betreden en verlaten van de kamer van de patiënt;
- De regels voor sociale distantie moeten absoluut worden gerespecteerd: Houd voldoende afstand (1,5 meter) en beperk fysiek contact:
- Het is verboden bloemen of maaltijden mee te nemen voor patiënten. De volgende producten worden toegelaten: chocolaatjes, snoepjes en koekjes in individuele en gesloten verpakkingen.
- Bezoek aan patiënten met COVID-19 is nog steeds verboden.
- Deze regels gelden voor zowel privé- als tweepersoonskamers.


De uitzonderingen voor de volgende diensten zijn nog steeds van toepassing:

  •  Materniteit:

De partner maakt bij de bevalling een keuze tussen 2 bezoekregelingen:

1. Tijdens het volledige ziekenhuisverblijf 24 uur op 24 op de kamer blijven (indien privé-kamer). Rondlopen in de gangen van de materniteitsafdeling moet tot een minimum beperkt worden.

2. Als de partner liever niet 24 uur op 24 op de kamer blijft, kan hij/zij 1x/dag op bezoek komen zonder tijdslimiet. Blijven slapen is in dat geval niet mogelijk. Het bezoek mag enkel op de kamer, niet in de gangen. Extra bezoek is niet toegestaan.

2 personen zijn toegestaan als bezoek per dag, niet tegelijkertijd. In afstemming met het verpleegkundig team kunnen er afwijkingen toegestaan worden.

  •  Pediatrie:

Eén ouder of voogd maakt bij hospitalisatie een keuze tussen 2 bezoekregelingen:

1. Tijdens het volledige ziekenhuisverblijf 24 uur op 24 op de kamer blijven. Rondlopen in de gangen van de pediatrie-afdeling moet tot een minimum beperkt worden.

2. Als de ouder/voogd liever niet 24 uur op 24 op de kamer blijft, kan hij/zij 1 keer per dag op bezoek komen zonder tijdslimiet. Blijven slapen is in dat geval niet mogelijk. Het bezoek mag enkel op de kamer, niet in de gangen. Extra bezoek is niet toegestaan.

Het is niet meer noodzakelijk dat het steeds dezelfde persoon is die moet blijven slapen. Als een andere ouder besluit om, zelfs maar tijdelijk, over te nemen, moet hij of zij ook getest worden. Overdag zijn bezoeken toegestaan van 14.00 tot 19.00 uur en de duur wordt verlengd tot 1.30 uur.  

  • Neonatologie

Beide ouders kunnen op bezoek komen. In afstemming met het verpleegkundig team kunnen er afwijkingen toegestaan worden. 

  • Intensieve Zorgen

Maximum 1 volwassenen/per dag/per patiënt en dit steeds met voorafgaande medische goedkeuring. Uitzonderingen op de bestaande regels kunnen worden toegestaan in afstemming met het verpleegkundig team en in functie van de noden van de patiënt. 

  • Levenseinde

Maximum 1 volwassenen/per dag/per patiënt en dit steeds met voorafgaande medische goedkeuring. Uitzonderingen op de bestaande regels kunnen worden toegestaan in afstemming met het verpleegkundig team en in functie van de noden van de patiënt. 

Verzoeken om uitzonderingen op het bezoekreglement moeten bij de directie worden ingediend.  Deze toont de grootst mogelijke menselijkheid in het zoeken naar oplossingen voor deze uitzonderlijke situaties.