• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

-1A (inwendige geneeskunde)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van het team

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

De eenheid -1A werkt voor de diensten Inwendige Geneeskunde en Cardiologie en beschikt over 12 bedden, uitgerust voor bewaking door telemetrie. Deze eenheid werd onlangs gerenoveerd en vangt de patiënten in een tegelijk warme en professionele omgeving op.

BIjZONDERE CHECK-UP/ONDERZOEK

Indien u een bijkomend cardiologisch onderzoek of ingreep dient te ondergaan, zoals een coronarografie of cardioversie, wordt u in onze dienst opgevangen en gevolgd.

U wordt in onze dienst op de site St-Michiel opgenomen en vervolgens met onze shuttle naar de site St-Elisabeth overgebracht, waar de coronarografie plaatsvindt. Dezelfde dag nog brengt de shuttle u terug naar onze dienst, waar het verpleegteam en de artsen u opwachten en verder volgen.

BEHANDELING

Wij bieden onze patiënten een holistische aanpak, met respect voor ieders waarden en geloofsovertuiging. Elke verpleegkundige beschouwt de patiënt in zijn totaliteit, volgens een visie van «geïntegreerde verpleegkundige zorg».

UW KAMER

Al onze kamers hebben een badkamer met douche, tv, een kast met ingebouwde kluis voor elke patiënt, een leunstoel voor elke patiënt, een eettafel en twee stoelen.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

Uren van de maaltijden:

Ontbijt: tussen 8u en 8u30

Middagmaal: tussen 12u en 12u30

Avondmaal: tussen 17u en 17u30

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNING

Telefonie en Internet

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie.

Televisie

Elke kamer beschikt over een radio en een flatscreen-tv met een afstandsbediening die zich in uw kamer bevindt.

Lectuur

Elke dinsdag en donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

Briefwisseling

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

Ontspanningszaal

Op iedere dienst is er een ontspanningsruimte. Het is streng verboden te roken in deze ruimte.

Kapper - pedicure

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure

UW ONTSLAG

Uw ontslag wordt georganiseerd in overleg met de voor u verantwoordelijke arts tijdens uw verblijf, rekening houdend met uw behoeften. U kunt beschikken over de recreatieruimte indien u moet wachten op iemand die u naar huis vergezelt.