• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

-1GR (revalidatie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

  • De revalidatie-eenheid telt 12 kamers (het is mogelijk om een privékamer te vragen)
  • Er is een salon waar u zich kunt ontspannen en bezoekers ontvangen.
  • Indien u dit wenst, kan de verantwoordelijke verpleegkundige u in contact brengen met een kapper en/of een pedicure.
  • Het is verboden te roken in het ziekenhuis.

BEHANDELING

Het onthaal van de patiënten wordt voorafgegaan door een contact met de huisarts of de ziekenhuisarts. De verpleegkundige verwelkomt u, eventueel bijgestaan door een vrijwilliger, om u op uw kamer te helpen installeren.

De revalidatiearts staat 1 x per week ter beschikking van de familie voor een individueel gesprek over de evolutie van de patiënt. Tijdens dit gesprek bespreekt de arts ook de toekomstperspectieven en de voortzetting van het revalidatieprogramma van de patiënt. Deze gesprekken vinden op afspraak plaats, te regelen met het secretariaat op 02 614 37 60.

Tijdens het verblijf van de patiënt kunt u steeds met al uw vragen bij het multidisciplinaire team terecht.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

8u: ontbijt
12u: middagmaal
17u: avondmaal

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNINg

TELEFONIE EN INTERNEt

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie. 

TELEVISIE

Elke kamer is uitgerust met een televisie en een radio.

LECTUUr

Elke dinsdag en donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.

BRIEFWISSELINg

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden.

De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

UW VERTREK

  • U krijgt bij uw vertrek een voorschrift mee om uw behandeling voort te zetten. Aarzel vooral niet om raad te vragen aan het personeel.
  • Om de continuïteit van de zorg en van het medisch toezicht thuis te waarborgen, kan de arts ook verpleegkundige of andere zorg voorschrijven, follow-up in het dagziekenhuis, een verblijf in een revalidatiecentrum…
  • De maatschappelijk werker kan u helpen om administratieve problemen op te lossen. Hij of zij kan ook zorgen voor de installatie van de noodzakelijke infrastructuur voor een optimale terugkeer naar huis.

 

Bron: Hoofdverpleegkundige -1GR - Laatste update: 05/02/2020