• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

E45 (revalidatie, orthopedie)

Content
 
Trouver un médecin

Contactgegevens van de ploeg

 
Prendre rendez-vous

Bezoekuren

 
Contactez-nous

Plaats

Text

ONZE EENHEID, EVEN VOORSTELLEN

De dienst neurolocomotorische en orthopedische revalidatie beschikt over 28 bedden : 20 revalidatiebedden en 8 orthopedische bedden. 

Revalidatie verwelkomt patiënten met een acuut motorisch en/of cognietief functioneel probleem na een verblijf in de orthopedie (trauma, totale heupprothese, totale knieprothese,...) of neurologie (beroerte, hersenbloeding....).  Revalidatie richt zich op medisch stabiele patiënten die een optimale intensieve revalidatie kunnen ondergaan.

Orthopedie verwelkomt voornamelijk patiënten met problemen met het bewegingsapparaat (traumatisch, degeneratief,....).

BEHANDELING

De begeleiding is geïndivialiseerd en geoptimaliseerd in een motiverende, vriendelijke en warme omgeving.  Bij uw aankomst wordt u begroet door de dagverantwoordelijke.

In de orthopedie begint de revalidatie zo snel mogelijk met als doel zo snel mogelijk uw autonomie en zelfstandigheid terug te krijgen. Uw actieve deelname wordt aangemoedigd door het multidisciplinaire team.  

Bij revalidatie ondergaat u vanaf het begin een intensieve revalidatie met minimaal twee therapieën per dag. Dit is een multidisciplinaire zorg (verpleegkundige en medische zorg, kinesitherapie, ergotherapie, sociale opvolging, diëtetiek en zo nodig pschologische ondersteuning, logopedie en neuropsychologie) die tot doel heeft integrale zorg te verlenen, rekening houdend met uw persoonlijke situatie.  Ons team komt wekelijks samen om de doelstellingen te definiëren, uw vooruitgang te evalueren en uw ontslag voor te bereiden.

Wanneer de situatie et nodig maakt (voornamelijk in het kader van neurologische revalidatie) organiseren wij in het begin (en/of op het einde) van de opname een familiebijeenkomst, om de doelstellingen en de inhoud toe te lichten over de multidisciplinaire zorg die u nodig heeft. 

UW KAMER

Elke kamer is uitgerust met een telefoon en een internetaansluiting.  Bij opname ontvangt u uw persoonlijke code voor de telefoon.  Aarzal niet om uw internettoegangscode te vragen bij de opnamedienst.  Buiten de openingstijden kan u contact opnemen met de receptie.

ORGANISATIE VAN DE MAALTIJDEN

Ontbijt: 8u15
Middagmaal: 12u00
Avondmaal: 17u00
Bij uw opname krijgt u een formulier waarop u uw smaakvoorkeur kenbaar kunt maken
Tijdens uw verblijf kunt u altijd het bezoek van een diëtist vragen.

De maaltijden die verdeeld worden zijn aangepast aan uw specifieke behoeften met betrekking tot uw ziekenhuisopname. De Europa Ziekenhuizen dragen geen enkele verantwoordelijkheid op vlak van de bewaring, hygiëne of kwaliteit van alle andere voeding. Bedankt voor uw begrip.

DIENSTVERLENING EN ONTSPANNINg

TELEFONIE EN INTERNEt

Elke kamer beschikt over een telefoon en een internetaansluiting. U krijgt een persoonlijke code (telefoon) bij uw opname. Aarzel niet uw toegangscode voor internet aan de opnamedienst te vragen. Buiten de openingsuren van de opnamedienst kan u eveneens terecht bij de receptie.

LECTUUR

Elke donderdag komen vrijwilligers van het Rode Kruis rond met lectuur die u gratis kan lenen.
Op maandag en vrijdag komen vrijwilligers om 14 uur met koffie rond.

BRIEFWISSELINg

De post wordt iedere ochtend op uw kamer verdeeld. Voor de dames: vergeet niet uw correspondent te vragen om de meisjesnaam te vermelden. De verpleegkundigen zullen uw eventuele post verzenden of u kan ze zelf in de postbus aan de receptie deponeren. U kan hier eveneens postzegels kopen.

ONTSPANNINGSRUIMTe

Binnen de afdeling is er een ontspanningsruimte met een televisie om bezoekers te ontvangen.
Ter herinnering: roken is niet toegestaan in het ziekenhuis.

KAPPER - PEDICURe

Als u dit wenst, kunt u via de hoofdverpleegkundige van uw afdeling een afspraak maken met een kapper en/of pedicure.

UW ONTSLAG

Het ontslag vindt plaats vóór de middag: u verneemt tijdig de datum van uw ontslag om alles te kunnen regelen. Zo nodig krijgt u hulp van de maatschappelijk werker. U verlaat het ziekenhuis met twee exemplaren van de ontslagbrief, een voor uzelf en een voor uw huisarts. U krijgt ook voorschriften mee voor de apotheker, voor de verpleegkundige zorg, voor de kinesitherapeut. Orthopediepatiënten krijgen bovendien een afspraak mee voor de radioloog en de chirurg.

 

Bron: Hoofdverpleegkundige E45 - Laatste update: 03/02/2020