• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Gynecologie-obstetrica

Content
 
Trouver un médecin

Een arts vinden

 
Prendre rendez-vous

een afspraak maken

 
Contactez-nous

Ligging

Over de dienst gynecologie-obstetrica

Het team is samengesteld met specialisten in gynecologie-obstetrica. Elke specialist heeft meerdere subspecialiteiten. Het team is drietalig en heeft alle weekdagen, ‘s morgens en ‘s namiddags, consultatie.

Een wachtdienst staat, dag en nacht, 24u/24 in voor een permanente zorgverlening.

De teams chirurgen werken 3 dagen per week waarvan één voor « one day » chirurgie. Indien hij dit wenst, mag de huisarts de operatie bijwonen.

Ons operatiekwartier is uitgerust voor de traditionele open chirurgie maar ook voor gynaecologische laparoscopische heelkunde, chirurgie van de kanker van het bekken, sacro-colpo-fixaties voor verzakkingen en borstchirurgie en borstkankerchirurgie in het bijzonder. We passen ook robotchirurgie toe met behulp van de da Vinci robot voor zware heelkundige ingrepen.

Elke week worden er multidisciplinaire vergaderingen oncologie, verloskunde en infertiliteit gehouden om in groep de problemen te bespreken, beslissingen te nemen, behandelingen te starten en ook de communicatie tussen de verschillende artsen met dezelfde patiënt te optimaliseren.

Het team is gerenommeerd en beantwoordt aan de kwaliteitscriteria voor de opleiding van stagiaires en assistenten gynaecologie-verloskunde.

De vroedvrouwen helpen de verloskundige bij de opvolging van de zwangerschap. Voor de zwangere vrouw zijn ze een bron van waardevolle informatie voor een goed zwangerschapsverloop en voor de bevalling. Perinatale en postnatale kinesitherapie worden aanbevolen. Ook de voordelen van borstvoeding worden besproken.

Een team van gespecialiseerde psychologen helpt zowel patiënten die het na een bevalling of een keizersnede moeilijk hebben als vrouwen met een zwangerschapswens en de fases van in-vitrofertilisatie moeten doorstaan; de psychologen bieden ook ondersteuning aan patiënten die een gynaecologische operatie of borstkankeroperatie achter de rug hebben… En vergeet ook niet dat koppels die op het vlak van hun relatie moeilijkheden ondervinden, zonder schroom, terecht kunnen bij een hierin gespecialiseerde vroedvrouw.

De dienst Gynaecologie is ook geaccrediteerd door de European Board and College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG) als opleidingscentrum voor assistenten.

PERS

14/06/2023 - Weekend - Moeder op de valreep - Interview Dr Christian Moulart, Gynaecologie en Barbara Deronchène, kinesithérapie

Meer informatie

 

05/07/2023