• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Stand Oktober rose site St-Michiel

De maand oktober is wereldwijd de maand van samenkomst en mobilisatie voor een toekomst zonder borstkanker. Ook de Europa Ziekenhuizen dragen hier hun steentje aan bij.

Op dinsdag 26 oktober op de site St-Michiel en op vrijdag 29 oktober op de site St-Elisabeth zal er een stand staan aan het onthaal op onze aandacht te vestigen op het belang van de screening van borstkanker

Anticipatie, preventie en bewustmaking zijn de wapens om de gevolgen van deze ziekte te beperken.

Het delen van informatie gaat sneller dan de kanker zich verspreidt, want borstkanker is de belangrijkste oorzaak van sterfte door kanker bij vrouwen.

In economisch ontwikkelde landen loopt een op de acht vrouwen het risico deze vorm van kanker tijdens haar leven te krijgen.

In België hebben we het trieste record van het aantal nieuwe gevallen per jaar en elke dag sterven zeven vrouwen in ons land aan borstkanker.

Alleen vroegtijdige opsporing kan het tij keren en levens redden.

Hoe vroeger de kanker wordt ontdekt, hoe gemakkelijker hij te behandelen is en hoe groter de kans op genezing.

Vandaar het belang om het onderzoek op dit gebied te bevorderen door acties te steunen die de vooruitgang in de behandeling van borstkanker bevorderen.

Draag daarom een roos accent op dinsdag 26 en vrijdag 29 oktober en breng een bezoek aan onze stand. Meer info kan u vinden op octobrerose.be.

Illustrate: freepik - fr.freepik.com