• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Voorstelling van de One Day Geriatric (ODG)

ODG

De eenheid voor daghospitalisatie voor geriatrische patiënten (ODG) is in 2009 als pilootproject opgericht. De ODG bevindt zich op 2de verdieping van de site St-Michiel, vlakbij de twee eenheden voor geriatrie.
De eenheid vangt patiënten van 75 jaar en ouder op, met een geriatrisch profiel.
De dienst is open op maandag, donderdag en vrijdag, van 8 tot 17 uur.


Core business:

De ODG biedt individuele opvang aan om een verandering in het gebruikelijke levensritme van de patiënt te vermijden door de nodige onderzoeken, behandelingen en check-ups op één dag te plannen.

De opvang van de geriatrische patiënt is rond drie pijlers georganiseerd:

  • Diagnose van ouderdomsgerelateerde aandoeningen (loopstoornissen, valrisico’s, cognitieve stoornissen, ondervoeding, psychosociale problemen,…)
  • Behandeling: transfusies, behandeling van osteoporose, wondzorg,…
  • Revalidatie: in november 2018 werd een valpreventiegroep opgericht, die elke vrijdag van 10.30u tot 12u bijeenkomt. De personen die in aanmerking komen, kunnen op elk ogenblik bij de groep aansluiten.

De ergotherapeut en de kinesitherapeut staan in voor de evaluatie, de revalidatie en/of het behoud van de motorische capaciteiten. Zij werken vooral aan evenwicht en lopen, spierversterking, de verandering van houding, de invoering en het gebruik van technische hulpmiddelen, de aanpassing van de woning,… Verder worden sessies gezondheidseducatie georganiseerd in verband met valpreventie.

Multidisciplinair team:

Een multidisciplinair team werkt nauw samen om de kwetsbare oudere persoon een specifieke en globale aanpak aan te bieden, afgestemd op de uiteenlopende medische, sociale, psychologische en geestelijke dimensies.

Het team omvat verpleegkundigen, neuropsychologen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, diëtisten, logopedisten, sociaal werkers en geriaters.
 

Klik op deze link om de webpagina van de One Day Geriatric te openen
 

Klik hier om de folder te downloaden (.pdf)

One Day Gériatrique