• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Video-consultaties

tm

In de Europa Ziekenhuizen, is het mogelijk om  een consultatie te doen door middel van  videoconferentie met een arts-specialist.

Met ons credo: "Yes we Care" is het voor onze instelling, de Europa Ziekenhuizen, van groot belang om altijd de beste zorg aan onze patiënten te kunnen bieden en de toegankelijkheid tot  de zorg te garanderen. Dit geldt zeker  tijdens deze COVID-19 crisis.

De videoteleconsultatie is een belangrijke stap voorwaarts in de verdere ontwikkeling van ons medisch aanbod, de integratie en de werking van onze ziekenhuizen en poliklinieken  en de toegankelijkheid van ons zorgaanbod.

« In deze tijden van noodzakelijke inperking kan teleconsultatie daadwerkelijk levens redden. Het laat vooral toe dat onze arts- specialisten van de Europa Ziekenhuizen en de huisartsen van ons Bella Vita Medical Center beschikbaar blijven en met hun patiënten kunnen communiceren. Onze artsen moeten in staat zijn om contact te houden met hun patiënten, ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen en vooral dat de continuïteit van de zorg gewaarborgd is. » zegt Peter Fontaine, Algemeen Directeur en Afgevaardigd Bestuurder van de Europa Ziekenhuizen.

Patiënten kunnen zodoende  afspraken maken met meer dan 300 professionals van de Europa Ziekenhuizen in meer dan 30 verschillende specialismen en hun diagnostiek vanop  afstand krijgen.  Concreet neemt de patiënt contact op met het secretariaat van de desbetreffende medische discipline om een afspraak vast te leggen.  Deze vraagt de patiënt naar  zijn of haar e-mailadres.

De patiënt ontvangt een bevestiging van de afspraak per e-mail met de login-link voor de videoconsultatie, evenals een herinneringsmail om het vergeten van de afspraak te voorkomen.  Op  het afgesproken tijdstip van de afspraak, maakt de patiënt via de link videoverbinding  met de virtuele wachtkamer.

Voor de  specialiteiten te weten die reeds  videoteleconsultaties  aanbieden: klik hier.