• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

OnComfort: virtual reality in interventionele cardiologie

OnComfort

Na de diensten spoedgevallen, oncologie en dialyse,  is het de beurt aan de dienst interventionele cardiologie om een OnComfort virtual reality-headset in gebruik te nemen. Deze helmen helpen de angst en pijn van patiënten te beheersen door middel van klinische hypnose.


De eerste patiënt was zeer positief: "Het was perfect.  Anders hadden ze me medicatie moeten geven, want ik ben steeds erg gestrest." Er werd een pacemaker geplaatst volgens een bijzondere techniek, die vrij lang is en waarbij de patiënt niet mag bewegen.  In sommige gevallen moesten we zelfs een algemene anesthesie toedienen. "Ik voelde niets, net een prik.  En ik hoef geen last te krijgen van de bijwerkingen van algemene anesthesie" voegde hij eraan toe alvorens de kamer te verlaten.
 
Dr Van Acker, de ritmoloog achter het project, was opgetogen : de patiënt was veel rustiger dan normaal, bewoog veel minder en klaagde niet één keer: "Het was geweldig!"

Nadège Olela, hoofdverpleegkundige van de afdeling cardiologie, en Quentin Ferron, de verpleegkundige die die dag in de zaal aanwezig was, waren zeer enthousiast over deze nieuwe tool, die duidelijk bijdraagt aan de verbetering van het welzijn van de patiënt.

De Europa Ziekenhuizen gaan voortaan OnComfort headsets blijven inzetten op andere afdelingen.