• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Nieuwe relaxatie- en welnessruimte

Nieuwe relaxatie- en welnessruimte

De eenheid oncologie van de site St-Elisabeth stelt sinds kort een nieuwe relaxatie- en welnessruimte ter beschikking van de kankerpatiënten. Deze ruimte is een «oord van vrede en rust», een plek om te herbronnen, zich tegen stress en lawaai af te schermen of gewoon in alle rust even te pauzeren.

De ruimte werd als een gezellige plek ingericht, buiten de ziekenhuiskamer, voor de patiënten en hun familie, maar ook voor de hulpverleners van het multidisciplinaire team van het EurHope Cancer Care Center.

Er is ook een sporthoek ingericht, waar de patiënten hun fysieke conditie maximaal kunnen onderhouden, wat onontbeerlijk is in elke oncologische behandeling.

Daarnaast is er ook een rust- en relaxhoek om naar muziek te luisteren of te ontspannen in een massagezetel.

De salonhoek moet ervoor zorgen dat de patiënten hun familiebanden maximaal kunnen onderhouden door onder meer samen naar televisie te kijken of met de begeleiders aan tafel te eten.

De families kunnen deze ruimte ook gebruiken om belangrijke momenten te delen, zoals feesten of verjaardagen, of als onmisbare plek van bezinning voor de families van wie de geliefde de kamer niet meer verlaat of stervende is.

De arts kan zich in deze ruimte ook terugtrekken met de naaste omgeving van de familie om delicate en moeilijke onderwerpen te bespreken. 

Deze ruimte leent zich eveneens voor een beter aangepast vertrouwelijk en discreet contact met de verschillende hulpverleners, zowel maatschappelijk assistent, liaisonverpleegkundige, diëtiste, schoonheidsspecialiste of psychologen, dan op een tweepersoonskamer.

Het departement oncologie, hierbij ondersteund door de directie, streeft op die manier zijn doel na om humane en gepersonaliseerde begeleiding te koppelen aan een kwaliteitsvolle medische aanpak.