• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Internationaal programma CAD Value Community

Coeur CAD Value Community

De Europa Ziekenhuizen geselecteerd voor het internationale programma CAD Value Community

De Europa Ziekenhuizen werden geselecteerd voor het internationale programma Coronary Artery Disease Value Community (CAD Value Community), uitgevoerd door de wereldwijd vermaarde vzw ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement).

Het programma start in januari 2019 en eindigt in maart 2021. Het streeft naar een beter aanpak van patiënten met een kransslagaderaandoening. In alle deelnemende ziekenhuizen zullen de klinische en niet-klinische effecten van de aanpak gemeten worden, waaronder ook de gevolgen voor de levenskwaliteit van de patiënten. De analyse van deze parameters zal het mogelijk maken om nieuwe, meer doeltreffende zorgprotocollen op te stellen en de levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren.

Het team dat aan het project zal werken, komt voornamelijk uit de dienst cardiologie van de Europa Ziekenhuizen onder leiding van Dr F. De Man (cardioloog), A. de Schrynmakers (Projectleider bij de medische directie), de informatiecel onder leiding van G. Hocepied (Manager centrale informatiecel) en het team IT toepassingen onder leiding van H. Peumans (Teamleader applications).