• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Comunicare, wanneer uw hart met uw ziekenhuis communiceert

mc

De Hartfalen kliniek van de Europa Ziekenhuizen heeft de applicatie Comunicare gelanceerd voor haar patiënten op de site van St-Michiel (Etterbeek), dat hen toelaat hun behandeling vanop afstand te laten volgen.


Om het beheer van patiënten met hartfalen bij de Europa Ziekenhuizen te vergemakkelijken, kunnen zij profiteren van de Comunicare-applicatie op hun smartphone, evenals van een aangesloten weegschaal en bloeddrukmeter. De applicatie geeft hen de mogelijkheid om hun meetgegevens (gewicht, bloeddruk) of symptomen (dyspneu, oedeem, vermoeidheid, pijn, etc.) direct te registreren en om toegang te krijgen tot nuttige informatie voor hun behandeling (dagboek, behandeling, advies, etc.).

De resultaten van de metingen worden automatisch verzonden en opgeslagen op een beveiligd computerplatform. Het overschrijden van bepaalde pathologische drempels, gegroepeerd in "oranje" of "rode" waarschuwingen, worden dagelijks geconsulteerd en geregistreerd door het hartfalenteam van de Europa Ziekenhuizen. Alle "rode" waarschuwingen worden doorgegeven aan de huisarts van de patiënt.  


De applicatie kan de patiënt ook adviseren om indien nodig contact op te nemen met zijn huisarts of de Hartfalen Kliniek.