• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center - Waterloo
02-614 42 00

Certificering van het traumacentrum

Trauma Center

De Europa Ziekenhuizen zijn gecertificeerd als Traumacentrum!

De functie van een Traumacentrum is het verbeteren van de coördinatie van de zorg voor ernstige traumapatiënten in nauwe samenwerking met de verschillende betrokken medische en paramedische specialismen. De oprichting van een Traumacentrum is een echt multidisciplinair proces, aangezien er meer dan tien medische, medisch-technische en administratieve diensten bij betrokken zijn.

De Duitse certificatie-instelling Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU) werd voor deze certificatie gekozen. Drie verschillende niveaus bestaan: supra-regionaal, regionaal en lokaal. Na een audit van onze ziekenhuisvestigingen heeft de organisatie ons een certificering op regionaal niveau toegekend voor de site St-Elisabeth in Ukkel en een certificering op lokaal niveau voor de site St-Michiel in Etterbeek.

Dr. Alessandro Manara, hoofd van de Spoedgevallendienst van de site St-Elisabeth, wijst erop dat "hoewel de menselijke en technische middelen voor de behandeling van ernstige traumapatiënten reeds voorhanden waren, heeft het certificeringsproces het mogelijk gemaakt de behandeling van traumapatiënten te structureren en te standaardiseren, en de middelen in overeenstemming met de internationale normen te gebruiken”. Dankzij deze certificering zijn de Europa Ziekenhuizen toegetreden tot het Life Trauma Network, een Brussels netwerk waarvan de Cliniques Universitaires St-Luc het supra-regionale centrum is.