• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

7 zomertips van de Dienst Neurologie

mc
Text

 

 

 

 

 

 

 

#1 Vergeet niet om tijdens de zomer, vooral bij warm weer, regelmatig te hydrateren. Het risico op een beroerte neemt toe tijdens hittegolven, dus het is belangrijk om hiervan bewust te zijn, vooral als je al een beroerte hebt gehad! 

#2 Als u last heeft van epilepsie, weet u dat het belangrijk is om uw behandeling regelmatig te volgen. In de zomer kunt u misschien vaker vergeten om uw medicijnen in te nemen, denk eraan! 

#3 Uitdroging is een van de eerste triggers van een migraine. Meer dan ooit, vergeet niet genoeg water te drinken gedurende de ganse dag. 

#4 Slaapstoornissen nemen toe bij warm weer. Neem eventueel een lauwe douche, niet te warm (ook niet te koud), voordat u naar bed gaat om uw lichaamstemperatuur te verlagen, dit kan u helpen om in slaap te vallen. 

#5 Als u of een van uw naasten lijdt aan cognitieve problemen (de ziekte van Alzheimer of andere), zijn de hitte en uitdroging oorzaken van verwarring, houd hier dan rekening mee! 

#6 Als u multiple sclerose heeft, weet u dat warmte bepaalde symptomen van uw ziekte kan doen verschijnen of opnieuw verschijnen. Onthoud dit, en probeer waar mogelijk in koelere ruimtes te blijven.

#7 Je hersenen bevatten ongeveer 80% water! Een beetje uitdroging is voldoende om het minder goed te laten functioneren, vooral als je aan een neurologische aandoening lijdt. Meer dan ooit in de zomer, vergeet niet om goed gehydrateerd te blijven! 

 

Een afspraak bij de Dienst Neurologie ?

https://www.europaziekenhuizen.be/nl/afdeling/neurologie