Pediatrie

Pediatrie: enkel op de site St-Elisabeth. Hospitalisatie tel : 02 614 29 25 Bezoekuren : van 8u tot 20u voor de ouders, van 14u tot 20u voor de familie

Opname op pediatrie

Op deze afdeling worden kinderen van enkele dagen oud tot 15 jaar opgenomen met de meest uiteenlopende pathologieën. Zij hebben monitorbewaking, intraveneuze hydratatie, intraveneuze antibiotherapie of repetitieve zorgen nodig.
Ouders kunnen hun kinderen vergezellen in de pre-narcosekamer en wachten hen bij hun terugkeer uit de operatiezaal op in de verkoeverkamer.
Bij het merendeel van de onderzoeken mogen de ouders aanwezig zijn, maar het is soms moeilijk om op voorhand het precieze uur op te geven.
De afdeling pediatrie informeert en adviseert alle ouders grondig, zodat ze hun kind kunnen verzorgen en elementaire verzorgingsroutines onder de knie krijgen.
De verpleegkundigen en chirurgen van de urgentiekamer en het personeel van de afdeling besteden bijzondere aandacht aan pijnbestrijding bij de jonge patiëntjes. Zij maken hiervoor gebruik van verscheidene technieken en gaan uit van een gemeenschappelijke visie op verzorging.

Opname op neonatologie

Op de afdeling neonatologie liggen pasgeborenen die te vroeg werden geboren of bij de geboorte medische problemen vertoonden. De ouders kunnen hun baby de hele dag ononderbroken opzoeken.

BAMBI: ambulante verzorging, site St-Elisabeth

De afdeling ambulante zorgen telt drie bewakingsbedden voor korte ziekenhuisverblijven van enkele uren. Een verpleegkundige en een bewakingsmonitor staan er in voor de verzorging van patiëntjes met commotio’s, lichte deshydratatie, …
De afdeling voert ook pediatrische onderzoeken uit zoals endocrinologische onderzoeken, allergietests en bloedafnames.
Tel: 02 / 614 28 66 van 09.00 tot 17.00 uur

 
Infrastructuur

Er is een speelzaal met spelletjes, speelgoed, video’s en boeken voor de kinderen. De afdeling en de kraamkliniek bevinden zich op dezelfde verdieping.
Doordat beide afdelingen dicht bij elkaar liggen, kunnen moeders medisch worden opgevolgd terwijl ze toch in de buurt van hun kind blijven en het op elk moment kunnen bezoeken.
Vanaf een bepaalde leeftijd kan er een webcam met een scherm en een telefoon worden geïnstalleerd (thuis of op het werk van de ouders wordt dezelfde apparatuur geïnstalleerd).
Zo kan het kind zijn gezin, zijn thuis, … zien en behoudt het een affectieve band met het thuisfront.

 
Animatie

Elke dinsdag en donderdag komen de happy clowns langs in de kamers.
In overleg met het medisch personeel bezoeken zij de kinderen aan hun ziekbed.
Eén verpleegkundige staat in voor de animatieactiviteiten en zorgt voor passende versiering bij elke gelegenheid: Kerstmis, Sinterklaas, …

Bezoekuren

De afdeling is toegankelijk van 8u tot 20u voor de ouders, en van 14u tot 20u voor de familie.
Op de dienst prematuren kunnen de ouders hun baby de hele dag bezoeken.

Naar boven